Prof. A. Llobet Group

Curriculum | Recerca | Selecció d'articles | Staff | Links & News

 
 

 

 

PROF. ANTONI LLOBET
RESPONSABLE DE GRUP
| contacte |

    Antoni Llobet va néixer a Sabadell (Barcelona) el 1960.

Es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb el Prof. Francesc Teixidor el Juliol de 1985, i després es va traslladar a la University of North Carolina a Chapel Hill per a fer l'estada postdoctoral amb el Prof. Thomas J. Meyer, fins a finals de 1987.

Després d’un curt període de temps a la UAB i a la University of Sussex-Dow Corning (UK), el Dr. Llobet va esdevenir agent científic a la Comissió de les Comunitats Europees, situada a Brussel•les, Bèlgica (1990-1991).

Més tard va ser nomenat investigador sènior associat a la Texas A&M University in College Station (USA) des del 1992 fins el 1993, treballant amb els grups del Prof. Arthur E. Martell i Donald T. Sawyer. Des de l'any 1993 fins el 2004 va estar treballant a la Universitat de Girona on l’any 2000 va ser nomenat catedràtic de Química Inorgànica. A finals del 2004 es va incorporar a la UAB també com Catedràtic.
 
Al setembre de 2006, va ser nomenat responsable de grup a l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) a Tarragona.

Els seus interessos en el camp de la recerca inclouen el desenvolupament de complexes amb metalls de transició, com a catalitzadors per transformacions orgàniques i inorgàniques selectives com: l’oxidació de l’aigua a oxigen molecular, catàlisi supramolecular, l’activació d’enllaços C-H i C-F, i la preparació de complexes de baix pes molecular com a models estructurals i/o funcionals dels centres actius de metal•loproteïnes oxidants.

L'any 2000 va rebre la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a Joves Investigadors
. Al 2011 la RSEQ (Real Sociedad Española de Química) li va concedir el Premi Bruker en Química Inorgànica i al 2012 li han atorgat el "Hermanos Elhuyar-Hans Goldschmidt", premi lliurat conjuntament per la RSEQ i la Societat Química Alemana ( GDCh).