Prof. P. Melchiorre Group

Curriculum | Research | Selected publications | Staff | Links & News | Gallery | Alumni

 
 

 

 

PROF. PAOLO MELCHIORRE
RESPONSABLE DE GRUP
| contacte |

   

Paolo Melchiorre va néixer en 1973 a Camerino, Itàlia.
 

Va estudiar Química a la Universitat de Bologna -  Alma mater Studiorum (Itàlia), on es va llicenciar en 1999. Va rebre el seu Doctorat en Química l’any 2003 a la Universitat de Bologna treballant a l'àrea de catàlisi asimètrica, sota la direcció del Professor Achille Umani-Ronchi i la supervisió del Professor Pier Giorgio Cozzi.
 
Durant l’any 2002, va passar uns mesos a Dinamarca treballant amb el Professor Karl Anker Jørgensen al Center for Catalysis, Universitat de Århus, on els seus estudis es van centrar en l’organocatálisi asimètrica.

A l’any 2003, Paolo va treballar com a investigador postdoctoral associat amb el Professor Giuseppe Bartoli, a la Facultat de Química Industrial de la Universitat de Bologna.
 
A l'octubre de 2007 va aconseguir la plaça de Professor Associat en la Universitat de Bologna.

Al setembre de 2009 es va traslladar a l'ICIQ a Tarragona com a Professor
ICREA i responsable de grup a l'ICIQ.
 
Paolo Melchiorre ha rebut diversos premis incloent la medalla "G. Ciamician", atorgada per la Societat Química Italiana (2007), el Premi Thieme Journal (2009), i un JSPS Fellowship per un Programa de Recerca al Japó FY2013. També ha estat nominat Liebig Lecturer 2008 per la Divisió Orgànica de la Societat Química Alemanya. També va ser citat a la secció "Authors Profile" de l’Angewandte Chemie (ACIE 2009, 48, 3389), dedicat a aquells químics que havien publicat recentment el seu dècim article des de l’ any 2000.
 
Des del 2013, Paolo és membre de l'Academic Advisory Board de l'Advanced Synthesis and Catalysis (Wiley) i també de l'International Advisory Board del ChemCatChem (Wiley).
 
Paolo Melchiorre ha rebut recentment una subvenció ERC (European Research Council) per realitzar el projecte de 5 anys "ORGA-NAUT: L' Exploració de la Reactivitat Química amb Organocatàlisi", que serà finançat pel Consell de Recerca Europeu.

 
És l’autor de més de 80 publicacions a revistes científiques internacionals.*  Els seus articles han estat citats en més de 4200 ocasions.

 

* Per a una llista completa de Publicacions, veure la secció Links.