Prof. F. Maseras Group

Curriculum | Recerca | Selecció d'articles | Staff | Links & News

 
 


PROF. FELIU MASERAS
RESPONSABLE DE GRUP
| contacte |

    Feliu Maseras va obtenir el grau de doctor en Química a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al 1991.

Va fer una estada de dos anys com a becari postdoctoral de la Unió Europea amb en Keiji Morokuma a l'Institute for Molecular Science (Japó), i posteriorment va treballar dos anys com a investigador associat (chargé de recherche interí) amb l'Odile Eisenstein a Montpellier (França). Ha realitzat també diverses estades com a Emerson Center Visiting Fellow a la Universitat d'Emory (Atlanta, Estats Units).

Va obtenir una posició de professor titular a la UAB el 1998, on va treballar amb l'Agustí Lledós. Ha ocupat aquesta plaça a la UAB fins el seu trasllat a l'ICIQ com a responsable de grup el 2004 com a responsable de grup.

Autor de més de cent cinquanta publicacions en revistes científiques, els seus articles han estat citats més de 2000 vegades en els últims 10 anys. Receptor en 2000 de la Distinció per a la Promoció de la Recerca Universitària (categoria jove) atorgada per la Generalitat de Catalunya.

Coeditor del llibre Computational Modeling of Homogeneous Catalysis, publicat per Kluwer el 2002. La seva recerca s’ha concentrat en el disseny i aplicació dels mètodes de mecànica quàntica/mecànica molecular (QM/MM) a problemes d’interès pràctic, i a l’estudi computacional de sistemes moleculars on intervenen àtoms de metall de transició.