Dr. A. W. Kleij Group

Curriculum | Research | Selected publications | Staff | Links & News | Alumni | Gallery

 
 

 

 

DR. ARJAN W. KLEIJ
RESPONSABLE DE GRUP
| contacte |

   

Arjan W. Kleij va néixer a Rotterdam (Holanda) l'any 1971.
 

Es va llicenciar amb honors (1996) i es va doctorar (Cum Laude, 2000) en Química a la Universitat d’Utrecht, treballant al grup del Prof. Gerard van Koten en l’aplicació de catalitzadors homogenis suportats sobre dendrímers i polímers hiperramificats. A continuació es va incorporar a la indústria ampliant la seva experiència investigadora i va treballar durant més de 3 anys a Avantium Technologies com a ´project leader´ a la seva divisió farmacèutica i en un estadi posterior de la seva carrera a Hexion Specialty Chemicals com a Científic Investigador a l’àrea de Resines Epoxi i Fenòliques, centrant-se en l’optimització de processos per a intermedis químics amb aplicacions en recobriments.
 

Durant aquest període va obtenir també una ajuda TALENT per part de The Netherlands Organization for Scientific Resarch, que li va permetre unir-se al grup de química supramolecular de Javier de Mendoza (Madrid) com a postdoc. Posteriorment va seguir amb el seu treball postdoctoral amb Joost Reek i Piet van Leeuwen a la Universitat d’Amsterdam (Holanda) a l’àrea de química supramolecular i catàlisi.
 

A l’octubre de 2006 va acceptar el càrrec de responsable de grup a ICIQ, i va obtenir una plaça com a ICREA Researcher, essent promocionat com a ICREA Professor l'any 2011.

La investigació que duu a terme abarca les àreees de química (in)orgànica i supramolecular i solucions sostenibles en el camp de catàlisi homogènia. Amb aquest propòsit el seu grup d’investigació incorpora estructures salen a diversos tipus de materials incloent complexos multinuclears per conversions cooperatives/multi-etapes, catalitzadors per a fixació de CO2 i la quirogénesis supramolecular.

Arjan ha estat (co) l'autor de més de 105 publicacions internacionals i 2 patents, i els seus articles han estat citats aproximadament 2650 vegades. El seu índex H actual està al voltant de 30 (mitjana de citació 27). És membre del Consell Assessor per a la catàlisi Supramolecular (Versita), membre de l'editorial de Química ISRN Inorgànica i membres de xarxes cost CM1003, CM1205 i CM1305. Seus interessos de recerca són a la zona de nou i millorat (Estereoselectiva) CO2 catàlisi conversions i nous nanomaterials funcionals.