Prof. P. Ballester Group

Curriculum | Research | Selected publications | Staff | Links & News

 
 

 

 

PROF. PABLO BALLESTER
RESPONSABLE DE GRUP
| contacte |

    Pablo Ballester va néixer a Palma de Mallorca l’any 1959.

Va estudiar Química a la Universitat de les Illes Balears (UIB) on va obtenir la seva llicenciatura l’any 1982. Des de 1983 fins 1986 va estar a la mateixa universitat com becari predoctoral i després d’obtenir el seu doctorat (dirigit pel Prof. Ramon Mestres Quadreny de la Universitat de València) es va traslladar a la Universitat de Pittsburgh (Pittsburgh, EEUU) com a investigador associat.
 
L’any 1987 va tornar a la Universitat de les Illes Balears com a becari postdoctoral i un any després va retornar a la Universitat de Pittsburgh. En 1989 es va trasladar al Massachusetts Institute of Technology (Cambridge EEUU) como associat postdoctoral.

Entre 1990 i 1994 va ocupar els càrrecs de professor titular interí i professor titular d’universitat a la UIB. L’any 1994-95 va estar un altre cop als Estats Units com a investigador visitant a l’empresa farmacèutica Cubist Pharmaceuticals, Inc (Cambridge, EEUU).

Entre 1996 i 2002 va exercir els càrrecs de Secretari del Departament de Química, Vice-degà de la Facultat de Ciències i Cap d’Estudis de la Llicenciatura de Química de la UIB. De l’any 2002 al 2003 realitzà una estada d’any sabàtic a The Scripps Research Institute (La Jolla, EEUU) com a professor associat d’investigació. Posteriorment va obtenir una plaça com a professor d’investigació de l’ICREA (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats) i es va incorporar a l’ICIQ com a responsable de grup.

El Dr. Ballester ha obtingut diferents premis i beques (Premi Extraordinari de Llicenciatura, Premi Fi de Carrera de la Caixa d’Estalvis de les Balears, Beca Postdoctoral del Ministeri d’Educació i Ciència, Becari de la Fundació Alfred P. Sloan, etc.), ha impartit vàries conferències (XIII Reunió Biennal del Grup de Química Orgànica, Sitges, 1991; Cicle de Conferències de l’Institut de Química Orgànica General, CSIC, Madrid, 2001; Ronald Breslow Award 2004, National Meeting of the American Chemical Society, California, 2004, etc.) i ha realitzat nombroses publicacions.